'Parkstad-nacht moet jaarlijkse traditie worden'

© archief L1
De eerste Parkstad-nacht was volgens de deelnemende organisaties een succes.
Vrijdagavond bleven veel attracties in de regio Parkstad langer open. Daar kwamen veel mensen op af. De meeste locaties raakten uitverkocht. Er kwamen niet alleen toeristen op af, maar ook veel omwonenden die de attractie in hun buurt ook eens 's avonds wilden bezoeken.

600 tickets verkocht

In totaal werden meer dan 600 tickets vooraf aan de avond verkocht. Op de avond zelf konden bezoekers nog kaarten kopen, tenzij de gewenste attractie al uitverkocht was. Er werd hard gewerkt om te voldoen aan de grote interesse zo verhoogde Heerlen Murals het aantal rondleidingen langs de muurschilderingen in Heerlen en besloot de Schelmentoren de groepsgrootte uit te breiden om het animo op te vangen.

Traditie?

De Parkstad-nacht moet volgens bezoekers een jaarlijks terugkerende traditie worden. "Of dat gaat gebeuren is afhankelijk van de evaluatie", zegt Moniek Daniels van VVV Zuid-Limburg. "Samen met Stadsregio Parkstad Limburg heeft de VVV Zuid-Limburg een regierol vervult. Het zijn de attracties die beslissen. We weten nu wat goed werkt en waar verbetering mogelijk is. Zelf kijk ik terug op een geslaagd evenement. Het smaakt naar meer."
Audio: Eerste editie Nacht van Parkstad (8 apr 2017)
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.