Limburgse leraren toch niet naar Randstad

© iStock
Het plan om leraren van Limburgse middelbare scholen uit te lenen aan Utrecht is vooralsnog mislukt.
De Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) had het plan om leraren tijdelijk in Utrecht te detacheren.
Deze ervaren krachten konden dan tijdelijk plaatsmaken voor nieuwe, jonge docenten die in Limburg moeilijk aan een baan komen.

Solliciteren

Alleen de Utrechtse scholen zaten niet te wachten op tijdelijke leerkrachten, en vonden dat de docenten uit Limburg maar gewoon moesten solliciteren als ieder ander. "Dat was niet de bedoeling, want over een paar jaar hebben we die leraren hier in Limburg weer nodig", zegt Bestuurder Paul Slegers van SOML.

Oplossing

Omdat Midden-Limburg vergrijst, loopt het aantal leerkrachten dat daar nodig is terug. In de Randstad is juist een lerarentekort. Het detacheren van leraren vanuit Limburg zou voor zowel Limburg als de Randstad een oplossing kunnen zijn, was de gedachte bij SOML.
Netwerk
Het plan verdwijnt echter niet in de la. Slegers verwacht dat het netwerk dat nu is opgebouwd er voor zorgt dat er uiteindelijk wel Limburgse leraren in de Randstad gedetacheerd kunnen worden.

Luister ook: Mislukt: Uitlenen van Limburgse docenten aan Utrecht
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!