Beroep tegen winkelcentrum Stein ongegrond

Het tijdelijk winkelcentrum van Stein. © L1
De rechtbank in Roermond heeft alle zienswijzen tegen het nieuwe winkelcentrum van Stein ongegrond verklaard.
Met het vonnis is een belangrijke juridische hobbel voor het project weggenomen.

Winkeliers
De zienswijzen, voorheen bezwaarschriften genoemd, waren ingediend door omwonende Peter Meertens. Hij is ook juridisch adviseur van een aantal winkeliers in het tijdelijk winkelcentrum aan het Omphaliusplein. Zij zijn, evenals een collega die zijn eigen zienswijze indiende, niet-ontvankelijk verklaard.

De rechtbank ziet deze ondernemers niet als belanghebbenden, omdat ze (nog) geen huurcontract hebben getekend voor het nieuwe centrum.

Bezwaarlijk
De rechtbank heeft niet vastgesteld dat de gemeente bij de ruimtelijke onderbouwing iets ten onrechte niet heeft meegewogen of onderzocht, of buiten beschouwing heeft gelaten. Dat de omgevingsvergunning afwijkt van het bestemmingsplan acht de rechtbank niet bezwaarlijk, omdat het om beperkte aspecten gaat waarbij de gemeente een afdoende afweging van belangen heeft gemaakt. Gefaseerde uitvoering van het bestemmingsplan - fase 2 met Aldi is nog in de planfase - acht de rechtbank evenmin bezwaarlijk.

Leegstand
De bedenking dat er straks te weinig parkeerplaatsen zullen zijn en geluidsrapporten ondeugdelijk zijn acht de rechtbank niet onderbouwd. De vrees voor leegstand is ongegrond gezien de uitkomsten van distributieplanologisch onderzoek en verkleining van het oorspronkelijke bouwvolume.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!