Voedselproject DSM ook naar Ethiopië

© DSM
DSM breidt de wereldwijde projecten om ondervoeding op te lossen verder uit.
Het Heerlense bedrijf in de voedings- en grondstoffenindustrie timmert al vier jaar in het Oost-Afrikaanse Rwanda aan de weg om het hongerprobleem daar aan te pakken.


Fortune
De voormalige steenkolen- en chemiereus doet dat door voedzaam eten te leveren, maar ook boeren zelfvoorzienend te laten worden. Dat is inmiddels zo succesvol dat het project navolging krijgt in onder meer Ethiopië en andere landen. Dat zei DSM-bestuurder Feike Sijbesma naar aanleiding van de hoge notering van het bedrijf op de Fortune-lijst van 'World changing companies'.

Verenigde Naties

?Sijbesma is op dit moment bij de Verenigde Naties in New York om daar onder meer te spreken over klimaatverandering en ondervoeding. Vorig jaar stond DSM voor het eerst op de lijst van Fortune, toen op plek 42, dit jaar is dat plek twee. Daarmee laat de onderneming andere gerenommeerde bedrijven zoals Apple achter zich.

Erkenning

Sijbsma zegt blij te zijn dat de inspanningen van DSM erkend worden en merkt wel dat zijn bedrijf in New York op de nodige belangstelling kan rekenen. "Dat geeft veel respect en erkenning bij politici en directeuren van andere ondernemingen. En dat helpt om DSM op de kaart te zetten."