Onderzoek: Sittardse Ivana al gewond voor fatale val

© Istock/Instagram
De 18-jarige Ivana Smit uit Sittard had al letsel op haar achterhoofd voordat zij vanaf de veertiende etage naar beneden viel.
Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van het tweede onderzoek naar de dood van het in Maleisië omgekomen model. Dat meldt De Telegraaf.

Blauwe plekken

Ook had Smit zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van beide bovenarmen blauwe plekken. Volgens patholoog Frank van de Goot, die de tweede autopsie uitvoerde, kan dit erop duiden dat ze tegen haar wil is vastgepakt. Dat scenario wordt momenteel nader onderzocht.

Drugs

Bovendien werden in het bloed van Ivana sporen van cocaïne gevonden. Dat heeft zij al langer voor haar dood ingenomen. Onderzoekers troffen daarnaast de drugs PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn.

Lees ook: Video: Grote drukte bij uitvaart Ivana Smit

Swingersechtpaar

Het uit Sittard afkomstige fotomodel viel op donderdag 7 december naakt van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, en kwam veertien verdiepingen lager op een dak terecht. De vrouw was met een Amerikaans koppel meegegaan na een avond stappen. Volgens haar vader ging het om een swingersechtpaar.

Doofpot

Ivana's ouders reageren opgelucht. Zij zijn ervan overtuigd dat hun dochter om het leven is gekomen door een misdrijf dat door Maleisische autoriteiten in de doofpot werd gestopt. Met de resultaten van het tweede toxicologische onderzoek zijn ze in hun ogen een stap dichter bij de ware oorzaak van Ivana's dood.
Lees hier alle berichten over Ivana Smit.