Limburgse scholieren gaan weer naar school

© iStock
Net nu het nog een zomerse week gaat worden qua weer, is het gedaan met de pret. Limburgse scholieren mogen maandag weer de schoolbanken in.
Na een wekenlange zomervakantie gaat het nieuwe schooljaar weer van start.

Verkeer opgelet!

Het begin van het schooljaar betekent ook meer fietsende jeugd op straat. Veilig Verkeer Nederland houdt daarom elk jaar de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'. De organisatie moedigt automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. "Ze moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn", luidt de boodschap van VVN.

Regio Zuid

Limburg valt onder regio Zuid met de schoolvakantie. Daarom beginnen niet alleen scholen in Limburg, maar ook in Noord-Brabant, Zeeland en een aantal Gelderse gemeenten maandag weer aan hun eerste dag. Regio Noord heeft nog een week vakantie voor de boeg en regio Midden is al een week geleden begonnen. Per regio wisselt de zomervakantie elk jaar.
Komend jaar is Limburg als eerste aan de beurt, de zomervakantie is dan van 7 juli tot en met 19 augustus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!