Zwembad neemt geen stappen tegen boze vader

© L1
Zwembad Mosaqua in Gulpen onderneemt voorlopig geen stappen tegen een man uit Brabant die een badmeester via Facebook aan de schandpaal nagelde.
De man was boos omdat zijn zoontje een zwemverbod kreeg voor een deel van het bad. Het bad laat het er voorlopig bij zitten, zegt Mosaqua-directeur Bertil Kaanen tegen De Limburger.

Twijfel

René Tissot uit Gilze haalde op Facebook fel uit omdat zijn zoon niet in alle delen van het zwembad zelfstandig mocht zwemmen. Een badmeester had twijfel over de zwemvaardigheid van de jongen nadat die een stukje had moeten voorzwemmen.
De jongen met een spierziekte heeft wel een A-diploma. De vader pakte de badmeester daarom hard aan op Facebook en kreeg daar veel bijval.

Lees ook: Badmeester onder vuur na zwemverbod jongetje met diploma

Uitgescholden

De badmeester werd op Facebook uitgescholden voor alles wat mooi en lelijk is. Hij blijft daarom een paar dagen thuis, liet de directeur weten.
Kaanen zegt tegen De Limburger veel steunbetuigingen te hebben ontvangen. Die kwamen van mensen die het een goede beslissing van de badmeester vonden dat hij de veiligheid van de jongen voorop stelde.