Zwemlessen voor jonge asielzoekers onderdeel van campagne

© Istock
Het stimuleren van zwemlessen voor kinderen van asielzoekers maakt deel uit van een promotiecampagne om veilig zwemmen in Limburg onder de aandacht te brengen.
Daar is geen aparte aanpak voor nodig, aldus het provinciebestuur. Aan de campagne wordt momenteel gewerkt. Dat gebeurt samen met onder meer zwemverenigingen en zwembadeigenaren, scholen en gemeenten.

Weinig inkomen

Ook de Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds zijn daarbij betrokken. Die twee organisaties maken het financieel mogelijk dat kinderen met ouders met weinig inkomen, toch aan sport kunnen doen.

Verdrinking

?In antwoord op vragen van GroenLinks-statenlid Andy Rossel, zegt het provinciebestuur verder dat in de campagne ook bekeken wordt hoe meer kinderen een
zwemdiploma kunnen behalen. Rossel had speciale aandacht voor zwemlessen voor asielzoekers gevraagd naar aanleiding van de verdrinking van een 16-jarige jongen uit Syrië in een buitenzwembad in Blerick begin augustus.

Veilig zwemmen

De promotiecampagne voor veilig zwemmen komt er op verzoek van het Limburgs Parlement. Die nam in juli unaniem een motie van de SP daarover aan. In het najaar moet een uitgewerkt voorstel op tafel liggen.