Extra aandacht voor veiligheid Schotse vrouwenvoetbalploeg

© L1
De Schotse vrouwenvoetbalploeg, die op dit moment in Baarlo verblijft, is geschrokken van het nieuws dat IS haar aanhangers heeft opgeroepen om toe te slaan rondom het duel van de Schotten tegen Engeland.
Die wedstrijd wordt komende woensdag in Utrecht gespeeld tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Uit voorzorg is ook de beveiliging bij het hotel in Baarlo opgeschroefd.

Alert zijn

Bang zijn de Schotten niet, maar wel geschrokken. "De wedstrijden aflassen lijkt me overdreven. We moeten gewoon alert zijn", reageert de Schotse bondscoach Anna Signeul. "Maar ik ga er vanuit dat de politie en de UEFA ervoor zorgen dat we veilig onze wedstrijden kunnen afwerken. Helaas hoort dit blijkbaar bij de huidige tijdgeest." De van oorsprong Zweedse trainster bevestigt dat er ook extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij het hotel, maar welke dat zijn wordt niet bekendgemaakt.

Veld opgeknapt

De Schotten verblijven op dit moment bij Chateau De Raay in Baarlo en trainen op de naastgelegen sportvelden van VV Baarlo. En dat heeft de amateurvereniging in ieder geval een spiksplinternieuw hoofdveld opgeleverd. De Schotten keurden het veld enkele weken geleden nog af. En daarop werd een speciale onderhoudsspecialist ingevlogen die de mat compleet vernieuwde. En dus trainen de Schotse dames nu op één van de beste grasmatten van Limburg.