Bus tussen Maastricht-Noord en centrum ook op werkdagen

Het Park & Ride-terrein bij station Maastricht-Noord. © Diana Scheilen
De pendelbus tussen station Maastricht-Noord en het centrum van Maastricht moet ook doordeweeks gaan rijden.
De busdienst, die voor één euro vier mensen naar het centrum brengt, rijdt nu alleen in de weekends.

50.000 auto's in 2014

In heel 2014 werden 50.000 auto’s geparkeerd op het Park&Ride-terrein van het station dat eind 2013 is geopend. Op weekenddagen lag het gemiddelde aantal auto's op 244 auto’s per dag, op werkdagen stokte dat aantal bij gemiddeld 70 auto’s.

Meer geparkeerde auto's

Maastricht Bereikbaar (MB) verkent de kosten. Het doel van MB, een aan de gemeente gelieerde organisatie die werkt aan de bereikbaarheid van Maastricht, is de aantallen op te krikken naar 250 à 400 auto’s op zaterdag of zondag en 100 à 200 per werkdag, zegt woordvoerster Irene Smeets.

A2-tunnel en navigatie

Behalve de doordeweekse pendelbus wil MB ook de informatie in auto’s verbeteren door automobilisten via navigatiesystemen eerder te wijzen op Maastricht-Noord en de bijbehorende voordelen. Daarbij is de verwachting dat het reizigerspotentieel verder aantrekt als de A2-tunnel klaar is en er definitieve borden staan die verwijzen naar de Park&Ride-locatie.

Mond-tot-mondreclame

Daarbij heeft de bekendheid van de parkeerlocatie ook gewoon tijd nodig, constateert Smeets. In de eerste maanden van 2015 parkeerde al 40 procent meer auto’s dan een jaar eerder. Mede door de nieuwe afrit die richting station leidt, maar ook door meer bekendheid via vooral mond-tot-mondreclame.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!