Chinese kunstenaars bezetten Geulpoort Valkenburg

© Maurice de Heus
De Geulpoort in Valkenburg is dinsdag even bezet door Chinese kunstenaars.
De Geulstad maakt zich op voor het bezoek van een delegatie uit de Chinese stad Jiangyou. Valkenburg heeft sinds februari een vriendschapsband met die stad.

Voetsporen
Valkenburg hoopt door de nieuwe contacten de Chinese toeristen te interesseren. Daarmee stappen ze in de voetsporen van de Provincie Limburg en de gemeentes Maastricht en Weert. De Provincie heeft sinds 2014 een formele relatie met de provincie Szechuan, Maastricht met de provinciehoofdstad Chengdu en Weert met de wijk Yuhang in de stad Hangzhou.
Vooral de toeristische trekpleisters als Holland Casino, Thermae 2000, Landal en Chateau Sint Gerlach zien veel perspectief in de vriendschapsband. Hoewel de stad klein is voor Chinese begrippen, telt Jiangyou bijna een miljoen inwoners.

Uitwisseling
De Chinese bestuurders komen woensdag samen met een culturele delegatie naar Valkenburg. In Chateau Sint Gerlach staat een culturele uitwisseling op het programma. Naast de Chinese artiesten treden daar ook de Valkenburgse zanggroepen Vocal Chord en Chorale op.
Chinese kunstenaars laten zich zien op de Geulpoort in Valkenburg. © Maurice de Heus