'Vrouw in Plasmolen met mes gedood'

© De Gelderlander
De 41-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op 23 januari van dit jaar zijn 46-jarige vriendin in haar appartement in Plasmolen heeft vermoord, heeft de vrouw met een of meer messteken in haar hals om het leven gebracht.
Daar gaat althans het Openbaar Ministerie vanuit, zo bleek dinsdag tijdens een tussentijdse zitting van de rechtbank in Roermond over deze moordzaak.

Psychisch onderzoek

De verdachte verblijft sinds kort in het Pieter Baan Centrum in Utrecht voor een onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.Hij zegt zich niets meer te kunnen herinneren van wat er destijds is gebeurd in het appartement van de vrouw aan de Witteweg in Plasmolen.

Verhuizing

Het stoffelijk overschot van de vrouw werd in dat appartement aangetroffen. Haar vriend werd kort daarna aangehouden. De 41-jarige man en het slachtoffer hadden nog niet zo heel lang een relatie met elkaar. Ze zouden de dag na de moord gaan verhuizen naar een gezamenlijk onderkomen.

Alcohol

Een buurman heeft gehoord hoe de twee 's avonds ruzie aan het maken waren. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van het geschil dat voor de vrouw fataal afliep. Overmatig alcoholgebruik van zowel de beide partners en stress over de aanstaande verhuizing zouden mogelijk een rol hebben gespeeld. De behandeling van de zaak gaat over enkele maanden verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!