Roze Tom Dumoulin gekozen tot nieuwsfoto van het jaar

© ANP
De foto van de huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op een bomvolle Markt in Maastricht is verkozen tot nieuwsfoto van het jaar 2017. De foto van ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen kreeg de meeste stemmen.
De afgelopen weken konden bezoekers hun stem uitbrengen op uiteenlopende foto's. En dit zijn de drie foto's die de meeste stemmen hebben gekregen.

Bekijk hier alle foto's nog eens.

Winnaar

Het was één groot feest: de huldiging van Tom Dumoulin in Maastricht. De stad kleurde letterlijk roze nadat de wielrenner op historische wijze de Giro d'Italia op zijn naam had geschreven. Toen hij het podium betrad om de fans de bokaal te tonen zat hij pas écht op een roze wolk. ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen bracht het schouwspel mooi in beeld. Niet voor niks dat de foto ook de meeste stemmen kreeg.
© ANP

Park City Live

De tweede plaats is voor de foto van deze twee festivalgangers. Fotograaf Jean-Pierre Geusens maakte de vertederende foto op Park City Live in Heerlen. Het meisje, dat voor de zekerheid oorbescherming op heeft, krijgt het festivalgevoel met de paplepel ingegoten. Het kiekje kreeg één stem minder dan de foto van Tom Dumoulin.
© Jean-Pierre Geusens

Mensenketting tegen Tihange

Ruim 50.000 mensen waren op de been bij de protestactie tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange. Tussen Luik en Aken hadden duizenden mensen zich verzameld om een mensenketting te vormen. Een verslaggever van 1Limburg maakte de foto. Het plaatje is goed voor de derde plek.
© 1Limburg