'Doodsbedreigingen voor ronselaars bitcoin-piramidespel'

© iStock
Twee Kerkradenaren, die opereren onder naam 'Cryptobroers', hebben last van doodsbedreigingen na het instorten van piramidespel Bitconnect.
Dat schrijft de NRC.

Piramidespel

Bitconnect was een platform waar je de digitale munt bitcoins kon beleggen. Volgens het bedrijf hadden ze zelf een robot ontwikkeld die een rendement beloofde van 1 procent per dag. In werkelijkheid bleek het een piramidespel te zijn en geen échte belegging. Nieuwe instappers maakten bestaande investeerders rijker.

Slapend rijk

Onder de naam 'Cryptobroers' ronselden de twee Kerkradenaren nieuwe leden voor Bitconnect. In een video op YouTube beweerden ze dat je 'slapend rijk' kon worden dankzij het platform.

Doodsbedreigingen

Op 16 januari werd de stekker uit het netwerk getrokken. De beleggers zijn hun geld kwijt. En dat schept kwaad bloed. Zo hebben de twee Kerkradenaren last van 'doodsbedreigingen'.

Verbazing

Een dag nadat Bitconnect instortte, plaatsten de Cryptobroers nog een bericht op Facebook. "We hebben net als iedereen met verbazing het bericht gelezen dat Bitconnect stopt met het systeem", schreven ze.

Verklaring

Stephan Mulders, de advocaat van het tweetal, laat weten dat zijn cliënten net zo hard zijn getroffen door de val van Bitconnect. Van doodsbedreigingen is volgens hem weinig sprake. De raadsman wijst voor meer informatie naar een uitgebreide verklaring.