Aanwijzingen in zaak doodgereden hondje Chibou

Chibou © Thomas van den Hof
De politie heeft verschillende aanwijzingen ontvangen in het onderzoek naar de dood van hondje Chibou.
Exact een week geleden werd de Cairn terriër door een scooterrijder doodgereden op de Rijksweg in Molenhoek.

Lees ook: Scooter rijdt hond dood en gaat ervandoor

Gebroken nek
De man reed op de hond en zijn bazin af, schampte de viervoeter en richtte daarmee grote schade aan. Slachtoffer Chibou was op slag dood; een gebroken nek. De scooterrijder reed door. "Hij zal Chibou niet opzettelijk dood hebben gereden", denkt Thomas van den Hof (24), zoon van de bazin. "Maar doorrijden? Dat kan echt niet."

Camerabeelden
De politie heeft de zaak in onderzoek, bevestigt een woordvoerder. En dat onderzoek heeft wellicht zijn vruchten afgeworpen, want dinsdag zou er een scooter in beslag zijn genomen voor onderzoek. Camerabeelden leidden naar een industrieterrein in Heumen, net over de grens in Gelderland.

Zwaar
Ondertussen heeft de moeder van Thomas het zwaar. "Zij kan het niet aan deze zaak te volgen, daarom doen Robert en ik het voor haar. Chibou was veertien jaar lang alles voor haar. Er zullen vast mensen zijn die zeggen: 'Het is maar een hond.' Maar voor mijn moeder was Chibou gewoon erg belangrijk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!