Verkeersprotest eindigt abrupt na conflict

© Istock
Een protestactie, om aandacht te vragen voor een veelbesproken verkeerssituatie op een kruising aan de Kaldenkerkerweg in Venlo, is uit de hand gelopen.
Het zou tot een handgemeen zijn gekomen tussen actievoerders en een groep Duitse jongeren.

Blokkade
Een groep van ongeveer veertig actievoerders blokkeerde de weg, waarvan zij vinden dat deze gevaarlijk is. Zo werken de verkeerslichten niet en ontbreekt er een zebrapad. De groep eist actie van de gemeente Venlo.Duitse jongeren

De actie liep uit de hand toen de auto van een groep Duitse jongeren werd geblokkeerd en zij de confrontatie zochten met de boze buurtbewoners. Getuigen spreken van een vechtpartij.


Gestopt

Het incident kwam tot een einde toen de politie tussenbeide kwam. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. "Duitse jongelui probeerden door te rijden toen er nog demonstranten op de weg stonden, dat zorgde voor een conflict. Onze collega's hebben de partijen uit elkaar gehaald", zegt de woordvoerder.


Geen letsel

Volgens de politiewoordvoerder heeft niemand letsel overgehouden aan het opstootje. "En er is verder ook geen schade. Ieder is zijn weg gegaan. We hebben daarna met de organisatie van de protestactie gesproken en daarop is besloten direct met de actie te stoppen."