'Voldoende belangstelling voor modeketen Witteveen'

© ANP
De kans is groot dat de onlangs failliet verklaarde modeketen Witteveen Mode een doorstart zal maken.
Volgens de curator heeft "een behoorlijk aantal" partijen zich daarvoor gemeld. Met een aantal van hen worden nu gesprekken gevoerd.

Faillissement

Sinds het faillissement eind juli werd uitgesproken, sloot een aantal van de circa honderd winkels de deuren. Ook de webwinkel is voorlopig uit de lucht. Door afspraken met de bank kan de exploitatie van de 72 overige winkels volgens de curator op "normale wijze" worden voortgezet. Ook lopende bestellingen worden nog gewoon uitgevoerd.

Duidelijkheid

Het is nog onduidelijk hoe lang het zal duren voordat er duidelijkheid is over een eventuele doorstart, en hoe die er dan uit komt te zien. Wel heeft de curator er "goede hoop" op dat de werkgelegenheid zoveel mogelijk kan worden behouden.

Winkels

De modezaak heeft ongeveer 400 werknemers en telt 98 filialen. De keten heeft acht zaken in Limburg: Venray, Weert, Venlo, Roermond, Sittard, Heerlen en twee in Maastricht. De winkels in Venlo en één in Maastricht hebben de deuren al gesloten. De overige Limburgse filialen zijn nog gewoon open voor het winkelend publiek.