Zaak Sven Prins: dag des oordeels voor verdacht trio

De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © Beeld: archief L1
Het trio dat verdacht wordt van de moord op Sven Prins hoort dinsdag wat de nabije toekomst brengt; vrijspraak of een jarenlange celstraf.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 25 jaar celstraf voor alle drie de verdachten.Undercoveragent

Veel zal afhangen van de waarde die de rechtbank toedicht aan verklaringen van een undercoveragent, tegen wie verdachten Sergio K., Jurandy T. en Xionel B. zouden hebben bekend dat ze Prins hebben omgelegd. Een afrekening, omdat het slachtoffer een conflict zou hebben gehad met één van de verdachten.


Grote vraagtekens

De verdediging heeft lopende het proces grote vraagtekens gezet bij de undercoveragent, wiens verklaringen te veel gewicht zouden hebben gekregen. Daarnaast kwamen de verdachten met een alibi, al werd dat alibi vrijwel direct weer in twijfel getrokken door het OM. De rechtbank heeft daarmee een hoop knopen door te hakken in een stevig dossier.


Wilde achtervolging

Prins werd op 25 september 2015 na een wilde achtervolging doodgeschoten op een rotonde in Brunssum. Op de Zeekoelen-rotonde werden uiteindelijk de fatale schoten gelost. Hoewel er veel aandacht werd besteed aan de zaak, kwam de politie lange tijd niet verder. Door de undercoveragent werd de zaak opengebroken.