Carnavalskoorts is het grootst in Venlo en Venray

© iStock
Venlo en Venray zijn in de ban van carnaval. De inwoners van de twee gemeenten zoeken het meest online naar carnavalskleding.
Dat blijkt uit de carnavalsindex van website beslist.nl.

Venlo en Venray

Venlo is de onbetwiste koploper als het gaat om het zoeken naar carnavalspakken, op de voet gevolgd door Venray. Beslist.nl komt tot die uitkomst door te kijken uit welke plaatsen de mensen komen die de afgelopen weken op hun website naar carnavalskleding zochten. Door die cijfers af te zetten tegen het aantal inwoners per plaats kwam Venlo als winnaar uit de bus.

Limburgse hoogvliegers

Na Venlo en Venray is Geleen de derde Limburgse plaats op de ranglijst. Met een zevende plek moet Geleen wel een aantal Brabantse carnavalsgekke steden en dorpen voorlaten. Andere Limburgse steden waarvan de inwoners fervent naar carnavalskleding zoeken zijn Maastricht (15), Heerlen (21), Kerkrade (24) en Brunssum (30). In totaal werd er de afgelopen weken al meer dan een half miljoen keer naar carnavalskleding gezocht via beslist.nl.
© beslist.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!