Verdachte brandstichting Susteren is ex-bewoner

© N. van Herten
De man die is opgepakt op verdenking van brandstichting in een bungalow op vakantiepark Hommelheide, woonde tot een paar dagen geleden in diezelfde vakantiewoning.
Volgens de beheerder van Hommelheide is de 23-jarige Tsjech zaterdag van het vakantiepark verwijderd omdat hij zich niet aan de regels hield.

Ziekenhuis

Wat hij misdaan had, wil de beheerder niet zeggen. Het huisje waar de Tsjech samen met een aantal Polen woonde, ging dinsdagochtend vroeg in vlammen op. Bij de brand raakten vier personen gewond. Drie van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Verward

De Tsjech maakte volgens de politie een verwarde indruk toen hij werd aangehouden. Daardoor duurde het volgens een woordvoerder enige tijd voordat duidelijk werd wat er precies gebeurd was. Op Hommelheide wonen meerdere buitenlandse werknemers die onder meer werken in de aspergeteelt of bij Action en Nedcar. Ook de slachtoffers van de brand zouden in de omgeving werkzaam zijn.
De gemeente Echt-Susteren wil al geruime tijd een einde maken aan de permanente bewoning van het vakantiepark.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!