Prevoo: meebesturen SP is historische trendbreuk

© MGL/Ermindo Armino
SP-fractievoorzitter Daan Prevoo noemt het een 'historische trendbreuk' dat zijn partij voor het eerst de provincie gaat meebesturen.
Tegelijk spreekt Prevoo van een uitdaging. 'Het wordt mouwen opstropen en schouders er onder zetten. Ik heb er vertrouwen in'.

Akkoord

CDA, SP, VVD, D66 en PvdA hebben een akkoord bereikt over het provinciale beleid voor de komende vier jaar. Dat wordt woensdag gepresenteerd.

SP-geluid

De partijen willen voor die tijd niks kwijt over de inhoud maar Prevoo zegt wel 'blij te zijn met het onderhandelingsresultaat waarin het geluid van de SP duidelijk herkenbaar is'.
De SP-voorman wijst er ook op dat de coalitie met 32 van de 47 statenzetels kan rekenen op een groot draagvlak onder de kiezers. De SP kwam in 1995 voor het eerst in het Limburgs Parlement met twee zetels. Nu heeft de partij er acht.

Trots

'Ik ben trots dat de SP in een positie terecht is gekomen dat ze mee gaat doen. Dat is niet alleen het resultaat van het werk van de statenfractie maar van alle actieve SP-'ers in Limburg', aldus fractievoorzitter Prevoo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!