Roermond helpt Volkspartij aan statenzetel

Lijsttrekker Vincent Zwijnenberg, Jos van Rey en Dré Peters van de Volkspartij Limburg. © ANP/Marcel van Hoorn
De Volkspartij Limburg is de grootste geworden in Roermond, de thuisbasis van de partij. Samen met de stemmen uit andere gemeenten is dat goed voor één statenzetel.
De partij van de vroegere VVD'ers Vincent Zwijnenberg (lijsttrekker), Dré Peters en Jos van Rey (lijstduwer) behaalde uit het niets ruim 17 procent van de stemmen in de bisschopsstad.

VVD de dupe
Het is ook de VVD die de dupe is van de stormachtige entree van de Volkspartij. De liberalen kukelden van 25 naar 9 procent. CDA, SP en D66 wonnen in Roermond, geheel in lijn met de algemene trend in Limburg.
De PVV moest terrein prijsgeven, en de PvdA zelfs heel fors.

Bezetting zetel
Het is nog niet duidelijk wie de zetel voor de Volkspartij Limburg in Provinciale Staten gaat bezetten. Daar kan discussie over ontstaan als lijstduwer Jos van Rey meer stemmen heeft dan kopman Vincent Zwijnenberg.

Zwijnenberg liet daarover in een uitzending van L1 niet het achterste van zijn tong zien. Dit zal nader binnen de partij worden besproken, zei Zwijnenberg.
Naar de volledige uitslag van Roermond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!