SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen

© L1
De SP in het Limburgs Parlement wil nog voor de Statenverkiezingen in maart een extra vergadering naar aanleiding van de declaraties van oud-gedeputeerde Mark Verheijen.
De socialisten willen dat de gedragscode integriteit en de controle op declaraties nog eens tegen het licht worden gehouden.
Gefaald
Aanleiding is het verhaal in NRC Handelsblad waaruit blijkt dat Verheijen in zijn periode als gedeputeerde onterecht gebruik heeft gemaakt van zijn dienstauto en onterechte declaraties heeft ingediend. Volgens de SP blijkt uit het verhaal dat het controlesysteem van de provincie heeft gefaald.

Imago
"Als er gaten zijn in het systeem, dan moeten we dat snel repareren", zegt fractievoorzitter Daan Prevoo daarover. De partij is bang dat de berichten over Verheijen het imago van de politiek nog verder beschadigen. "Volksvertegenwoordigers worden over een kam geschoren terwijl een meerderheid integer is en zich wel gedraagt zoals je van een volksvertegenwoordiger mag verwachten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!