Justitie luisterde maandenlang Satudarah-leden af

Op 6 december 2017 was er een inval in het clubhuis van Satudarah in Geleen. © Etienne Zegers
Politie en justitie zouden leden van motorclub Satudarah, van het chapter in Geleen, maandenlang hebben gefilmd en afgeluisterd.
Volgens bronnen bij De Limburger zou dit tussen juni en december 2017 gebeurd zijn in het Molukse gemeenschapshuis Merpati. Op de opnames zouden mensen uit de Satudarah-top leden ter verantwoording roepen en daarbij bedreigingen en geweld gebruikt hebben.

Grote politie-actie

Op 6 december was er een grote politie-actie in Geleen tegen de motorclub. Daarbij werd onder andere een inval gedaan in het gemeenschapshuis aan de Borrekuilstraat. De politie nam geladen wapens, aanzienlijke hoeveelheden drugs, meerdere motoren en groten sommen geld in beslag. Vijf mannen werden op verschillende plekken bij de actie opgepakt.
Politie-inval in Satudarah-clubhuis Merpati in Geleen, in december 2017. © Etienne Zegers

'Speciale opsporingsmiddelen'

Persofficier van justitie Resi Peters bevestigt aan de krant dat het Openbaar Ministerie in het laatste deel van 2017 'speciale opsporingsmiddelen' heeft ingezet om bewijs te krijgen in de vermoedelijke criminele activiteiten van de motorclub en haar leden. Het onderzoek loopt nog.
De vijf verdachten zitten nog altijd vast. Vlak voor de kerst, werd hun voorlopige hechtenis door de rechter met 90 dagen verlengd.