Dieven plunderen winkelcentrum Waubach

© iStock
Dieven hebben hun slag geslagen in het winkelcentrum in de Landgraafse kern Waubach.
Volgens de politie hebben in het weekend van 17 en 18 juni drie winkeliers bezoek gehad van het dievengilde.

Nieuwe sloten
Bloemsierkunst Liflower, aan de Burgemeester Beckersstraat, is een van de zaken die werd bezocht. "De deur stond hier maandagochtend open", zegt een medewerkster. "Ze hebben wat kleingeld en een computer meegenomen. Anderhalf jaar geleden is hier al eens ingebroken, waarop we nieuwe sloten op de deur hebben gezet. Hoe ze die open hebben gekregen, is mij een raadsel. De deur was niet opengebroken."

Slager en restaurant
De andere slachtoffers zijn slagerij Reumkens in de Hovenstraat en een restaurant in diezelfde straat. Ook de slager was geld en een computer armer, terwijl het restaurant geld en een iPad kwijtraakte.

Bende
Volgens de politie is niet uit te sluiten dat er meerdere daders zijn betrokken bij de plundertocht door Waubach. Dat het in alle gevallen om dezelfde daders gaat, is vrijwel zeker. "Overal is de deur geforceerd en het is allemaal in dezelfde periode gebeurd", zegt een politiewoordvoerder. "We stellen een buurtonderzoek in en verzamelen camerabeelden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!