Noorderbrug Maastricht is twee weken dicht

Luchtfoto van de Noorderbrug. © Gemeente Maastricht
Om middernacht is een begin gemaakt met de werkzaamheden voor het inschuiven van het nieuwe stuk Noorderbrug in Maastricht.
Voor deze grote bouwwerkzaamheden is de brug twee weken helemaal afgesloten voor verkeer. De enige verbinding met het centrum is de zuidelijk gelegen N278 (de Kennedybrug). Daar wordt veel overlast verwacht omdat het een belangrijke verkeersader is.

Grootste

Voor uitvoerder Strukton is het een van de grootste klussen in haar geschiedenis. Het oude stuk van de Noorderbrug wordt gesloopt. Een nieuw stukje brug van 10 miljoen kilo wordt in één week op zijn nieuwe plek geschoven. In de nacht van zondag op maandag is klokslag middernacht begonnen met het inschuiven van de nieuwe brug.
Ploegendiensten
In ploegendiensten wordt 24 uur per dag doorgewerkt. Een zandlaag moet geluidsoverlast voor omwonenden beperken, maar het slopen zal in de verre omgeving te horen zijn. Het publiek kan de infrastructurele klus volgen vanaf een uitkijkpunt. Meer informatie over de klus vind je hier.

21 augustus
Op 21 augustus gaat de Noorderbrug over de Maas weer open voor het verkeer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!