Topman apothekersorganisatie boos over fraudeverdenking

© archief ANP
De topman van apothekersorganisatie Verenigde Apotheken Limburg is verontwaardigd over het fraude-onderzoek naar zijn bedrijf.
De inspectie SZW verdenkt hem van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Zelf is hij zich van geen kwaad bewust. Jef Prickartz, topman van de Verenigde Apotheken Limburg, noemt het onderzoek naar hem in gesprek met L1 'waanzin ten top'.

Fraude met declaraties

Apothekersorganisatie Verenigde Apotheken Limburg (VAL), met het hoofdkantoor in Maastricht, wordt verdacht van fraude met declaraties. Patiënten zouden medicijnen hebben kregen die ze deels zelf moesten betalen, terwijl andere medicijnen werden gedeclareerd. Volgens de NOS loopt de fraude mogelijk in de miljoenen.

Lees ook: Limburgse apothekersorganisatie verdacht van fraude

'Geen cent te veel gedeclareerd'

Volgens Prickartz is er geen sprake van fraude. Hij is verbolgen over het onderzoek naar hem: "Dat zoiets mogelijk is in ons land heb ik nog nooit begrepen. Er is helemaal niks aan de hand, ik heb geen cent te veel gedeclareerd en je wordt afgeschilderd als een crimineel."

VGZ

Na een tip van zorgverzekeraar VGZ over declaratiefraude heeft de inspectie SZW maandag en dinsdag in het zuiden van het land tien invallen gedaan. Prickartz bevestigt dat hij een conflict heeft met de zorgverzekeraar: "Ik ben in gesprek geweest met VGZ omdat wij een verschil van inzicht hebben over het preferentiebeleid. Daar heb ik al zeker zes maanden met VGZ over gesproken. Op een gegeven moment bleef het stil vanuit VGZ en nu krijg je dit."
Volgens de Verenigde Apotheken Limburg brengen de invallen de gezondheidszorg niet in gevaar. Alle aangesloten apotheken kunnen gewoon doorgaan met hun werk.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!