Zangeres Marleen Rutten laat week wijntjes staan voor water

© iStock
Zangeres Marleen Rutten uit Hunsel gaat de uitdaging aan om de komende zeven dagen enkel water te drinken.
De GGD Zuid-Limburg start woensdag een campagne onder jongeren om hen te bewegen een week lang geen frisdrank, koffie en andere dranken te nuttigen. "Ik ben helemaal verslaafd aan de Ice Tea Green en drink ook graag een wijntje, dus het zal een hele uitdaging worden", vertelt Rutten.

Steunbetuigingen

De komende week houdt ze iedereen op de hoogte van haar 'waterchallenge' via dagelijkse video's op haar Facebookpagina. Ook noteert de zangeres hoeveel water ze drinkt en hoe ze zich voelt. Inmiddels heeft Rutten al tientallen steunbetuigingen gekregen van mensen die ook besloten hebben om de challenge aan te gaan.

Gezond alternatief

De GGD Zuid-Limburg lanceerde woensdagochtend de actie, die jongeren moet wijzen op het drinken van water als gezond alternatief voor fris- en energiedranken, koffie en andere 'natjes'. De bedoeling is dat de tieners een week lang gewoon eten, maar telkens kiezen voor water als het op drinken aankomt. Eventueel kan het water wel worden voorzien van een natuurlijk smaakje, door bijvoorbeeld aardbeien of citroenen toe te voegen, zolang er maar geen kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt, zoals die bijvoorbeeld in ranja zitten.

Zes kilo suiker

Het frisdrankgebruik zorgt ervoor dat jongeren jaarlijks zes kilo suiker per jaar binnenkrijgen. Daarom wil de gezondheidsdienst jongeren ervan bewust maken dat water drinken een gezondere keuze is.

Toer

Op enkele middelbare scholen in het Heuvelland begon woensdag de zogenoemde '7 dagen water'-challenge. Soapster Juvat Westendorp maakte een toer langs de scholen in het Heuvelland om jongeren daartoe over te halen.

Meer bewegen

De waterchallenge is een onderdeel van het landelijke actieprogramma Jongeren op Gezond Gewicht. Onder die noemer worden op scholen in het hele land projecten uitgevoerd om jongeren gezonder te laten eten en drinken en meer te laten bewegen.
Ook voetballer Nathan Rutjes roept mensen op om 'gemeentepils' te drinken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!