Wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide stap dichterbij

© iStock
Als het aan Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ligt kan er vanaf 2025 op de A2 over drie rijstroken 130 kilometer per uur gereden worden.
De minister heeft voor het ontwerp van de wegverbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide getekend?.

Plan

Nu mag iedereen dat plan inzien en kan hierop gereageerd worden. Dit geldt ook voor omwonenden. Zo laat Rijkswaterstaat weten.
Mijlpaal
Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de voorbereidingen van de voorgenomen verbreding van de A2 tussen knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Het is de bedoeling dat je daar 2x3 rijstroken krijgt met een vluchtstrook.

Belangrijk
Het knooppunt is belangrijk voor zowel de bereikbaarheid op regionaal, nationaal en internationaal niveau. De A2 daar is namelijk de enige snelwegverbinding tussen Zuid- en Midden-Limburg en de rest van het (buiten)land.

2022

Volgens Rijkswaterstaat zal er door de verbreding een betere doorstroming zijn. Ook door de extra rijstrook kan het verkeer beter, sneller en veiliger zijn weg vervolgen en hebben verstoringen minder impact, waardoor er minder files ontstaan. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in 2022.
Naar alle waarschijnlijkheid zal de vernieuwde A2 in 2025 klaar zijn. Als er geen bezwaren komen op het ontwerp zoals het er nu ligt.