Jan Smeets: “We zijn tot de tanden toe bewapend”

© iStock
Pinkpop trekt dit jaar één miljoen euro uit voor beveiliging van het festival.
Dat laat Pinkpopbaas Jan Smeets woensdagmiddag aan RTL Nieuws weten.

Grote verantwoordelijkheid
Meer dan 100.000 muziekliefhebbers zullen dit pinksterweekend naar Pinkpop komen. En dat is een grote verantwoordelijkheid voor de organisatie, aldus Jan Smeets. "Van ons hele festivalbudget geven we 1 miljoen euro uit aan de beveiliging. Zo hebben we sinds twee jaar een Pinkpop Control Center op het terrein, waar de organisatie, politie en brandweer continu met elkaar in verbinding staan."

Vliegverbod
Vliegen boven het terrein is ook geen optie, want er geldt een vliegverbod. "Geen luchtballon, drone of vliegtuig mag boven het festivalterrein Megaland komen. Alleen de helikopter met daarin de fotograaf die een paar kiekjes neemt."

Veiligheidszone
Op de route naar het terrein is een veiligheidszone met obstakels en betonblokken. Uitbreiden van deze zone, zoals bijvoorbeeld de organisatie van festival Rock Werchter doet, is volgens Smeets niet nodig. "Uitbreiden? Dan zit ik in het centrum van Heerlen. Dat kan niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!