1Lunch: Rijbewijs hoeft niet zo voor Maastrichtse jeugd

© Istock
* De gevaarlijkste wegen van Limburg* Politiemol ontkent witwassen* Achterdeurdieven houden huis
Dit zijn de gevaarlijkste wegen van Limburg
Als je de weg opgaat, moet je extra goed opletten in Venlo. Hier zijn maar liefst twaalf 'black spots'. Dat zijn punten waar in drie jaar tijd meer dan tien ongelukken zijn geregistreerd. Vooral op de Nijmeegseweg, de Roermondsepoort en de rotonde op de Deken Van Oppensingel-Goltziusstraat ging het vaak mis. Lees hier meer.

‘Politiemol’ ontkent witwassen

Politiemol Mark M. heeft geen geld witgewassen. Dat heeft hij maandag tegen de rechtbank in Den Bosch verteld. Hij zou alleen geldleningen hebben gestort en uitgegeven voor onder meer een bedrijf in Oekraïne. Lees hier meer.
Politiemol Mark M.
Achterdeurdieven houden huis
Inbrekers hebben in Stein de afgelopen dagen vaak via de achterdeur een huis binnen weten te dringen. Dat deden ze vooral 's nachts. En ook elders in de gemeente was het raak. Lees hier meer.

Auto schept vrouw op elektrische fiets

Een vrouw op een elektrische fiets is maandagochtend in Roermond gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Het slachtoffer werd geschept en liep een hoofdwond op. Lees hier meer.
© Fer Traugott

Maastrichtse jeugd niet snel achter het stuur

De Maastrichtse jeugd heeft geen haast om het het rijbewijs te halen. De reden waarom de jeugd in grote steden steeds vaker geen rijbewijs heeft, is omdat parkeerplaatsen schaars zijn en er goede alternatieven bestaan zoals het openbaar vervoer en de fiets. Lees hier meer.