Limburg heeft zijn eerste vijfsterrenhotel

© Jean-Pierre Geusens
Het Kruisherenhotel in Maastricht wordt een vijfsterrenhotel.
Het is het eerste vijfsterrenhotel in Limburg. Het Kruisherenhotel voldoet volgens hotelsterren.nl, dat de sterren in Nederland verdeelt, aan de hoogste Europese normen op het gebied van hotellerie.

Sterrenschild

De toekenning van de vijf sterren en de overhandiging van het officiële sterrenschild dat bij de ingang mag worden opgehangen, wordt woensdagavond gevierd met een bijeenkomst in het hotel in Maastricht.

Designhotel

Het Kruisherenhotel is gevestigd in het vijftiende eeuwse Kruisherenklooster. Het gebouw werd jaren geleden getransformeerd tot designhotel.

Illuster rijtje

Andere Nederlandse vijfsterrenhotels zijn onder meer Hotel Des Indes in Den Haag, Hotel Okura en Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

TEFAF

Dat Maastricht nu een vijfsterrenhotel heeft, is volgens Chapeau Magazine belangrijk voor de TEFAF. De organisatie van de kunstbeurs hoopt al langer dat de stad ook in de hoogste hotelcategorie een plek krijgt.
© Jean-Pierre Geusens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!