Leerlingen van Venraays college debatteren in de Ridderzaal

© Unicef
Leerlingen van het Raayland College in Venray zijn uitgenodigd om in de Ridderzaal te komen debatteren tijdens Kleine Prinsjesdag.
Op vrijdag 15 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, wordt de dag door Unicef georganiseerd.

Klaarstomen

De leerlingen uit Venray horen bij de 32 beste jongerendebaters van Nederland en zijn daarom uitgenodigd voor een debat in de Ridderzaal. Zij gaan met Tweede Kamerleden debatteren over kinderrechtthema's zoals kindermarketing, kinderrechteneducatie en jongerenparticipatie. Om extra goed voor de dag te komen, worden de leerlingen op 5 september helemaal klaargestoomd voor deze onderwerpen.

Troonrede

Zoals bij Prinsjesdag hoort, zal ook bij Kleine Prinsjesdag een troonrede gehouden worden, geschreven door de Koningin van de Jeugd, Sann Leisink. Zij wil de stem van jongeren laten horen en zorgen dat deze serieus wordt genomen. Na afloop overhandigt Hare Majesteit van de jeugd haar troonrede aan gastheer, demissionair staatssecretaris Van Rijn.

Stem laten horen

Het debat is volgens UNICEF directeur Suzanne Laszlo erg belangrijk. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in Nederland op deze manier hun stem laten horen. Ze hebben een mening over onderwerpen die hen aangaan en kunnen die mening vaak prachtig verwoorden en beargumenteren."
Kleine Prinsjesdag wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.