Plan voor bijzondere fietsbrug in gemeente Onderbanken

Een impressie van de reconstructie van de N274 en de fietsbrug in Onderbanken. © Impressie: Provincie Limburg
Er komt een bijzondere fietsbrug met kunstwerk over de provinciale weg N274 in de gemeente Onderbanken. De fietsbrug maakt deel van de reconstructie van de weg die in september begint.
Het ontwerp van de fietsbrug van 200 meter lang is in opdracht van de provincie gemaakt door de Amsterdamse kunstenares Marijke de Goey.

Opknapbeurt

De provincie en de gemeente Onderbanken hebben woensdag in Etzenrade een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de opknapbeurt van de N274. Die is noodzakelijk omdat er in de toekomst meer verkeer door Onderbanken gaat, onder meer door de aanleg van de Buitenring Parkstad.
Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts verbetert er ook de leefbaarheid en toegankelijkheid van de regio door. De fietsbrug noemt hij goed voor het toerisme.

Ecopassage

Behalve de nieuwe fietsbrug, komen er ook twee turborotondes en een ecopassage die ook door voetgangers kan worden gebruikt. Verder wordt de N274 breder.
In oktober 2018 moet de renovatie klaar zijn.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!