Afrikamuseum sluit na amper twee jaar al de deuren

© Google Maps
Nog geen twee jaar na de opening sluit het Afrikamuseum in Eijsden weer de deuren.
Het Afrikamuseum is samen met het Familiemuseum ondergebracht in het voormalige Ursulinenklooster in Eijsden.

Koud

Volgens de vrijwilligers die het museum runnen is het grootste probleem dat hun onderkomen niet verwarmd is. Daarom kunnen er geen activiteiten worden georganiseerd voor scholen of groepen. Toezeggingen van de eigenaar om verbeteringen aan te brengen zijn volgens de vrijwilligers nooit nagekomen.

Afrika Anders

Het Afrikamuseum in Eijsden werd twee jaar geleden opgezet door vrijwilligers van de Stichting Afrika Anders, die daarvoor actief waren in het voormalige Afrikacentrum in Cadier en Keer.
Dat sloot enkele jaren geleden de deuren. De collectie verhuisde naar Steyl waar gewerkt wordt aan een nieuw Afrikacentrum.

Educatie

De vrijwilligers besloten daarom maar zelf een museum te beginnen in Eijsden. Daar worden niet alleen Afrikaanse kunstvoorwerpen getoond, maar ook worden allerlei educatieve activiteiten ontwikkeld rond het thema Afrika.
De Stichting Afrika Anders is niet van plan om op een andere plek opnieuw een museum te beginnen. Wel worden de educatieve activiteiten vanuit een ander pand in Eijsden voortgezet.
Audio: José Stal Afrikamuseum (23 januari 2017)
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!