'Jo Palmen maar tijdelijk wethouder in Brunssum'

© L1
Jo Palmen zal niet de hele periode wethouder blijven in Brunssum. Dat melden bronnen in de Brunssumse politiek aan L1.
Hij zal het stokje naar verwachting over maximaal twee jaar overdragen aan een opvolger. Palmen wordt woensdagavond geïnstalleerd als wethouder. Dat is opmerkelijk, hij gaf eerder aan op zoek te zijn naar externe kandidaten.

Gemeentebestuurder

Daar zou ook naar zijn gezocht, maar Jo Palmen wil dat iemand van zijn eigen partij BBL/Lijst Palmen dan gemeentebestuurder wordt. Dat lukt op dit moment niet omdat de zittende raadsleden hun baan niet willen opgeven of nog te weinig ervaren zijn om wethouder te worden.

2000 voorkeursstemmen

De partij van Palmen werd bij de raadsverkiezingen van 21 maart de grootste. Jo Palmen zelf kreeg ruim 2000 voorkeursstemmen, veruit de meeste stemmen van alle kandidaten die op de verschillende lijsten stonden.

Integriteitsonderzoek positief

Net als de andere vier wethouders die woensdagavond geïnstalleerd worden heeft Jo Palmen een integriteitsonderzoek positief doorstaan. Toch is niet iedereen blij met het feit dat Palmen wederom plaatsneemt in het Brunssumse college. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat Palmen opnieuw wethouder wordt.

Vertrouwen

Gouverneur Theo Bovens reageert schriftelijk: 'De verkiezing van wethouders is zoals bekend het primaat van de gemeenteraad. Ik heb vertrouwen in de aanpak van waarnemend burgemeester Gerd Leers om de bestuurlijke verhoudingen in Brunssum te normaliseren en het integriteitsbewustzijn te bevorderen.'
Jo Palmen krijgt in Brunssum de portefeuille ruimtelijke ordening.
De persconferentie is om 18:00 uur live te volgen via 1Limburg.