Drank, drugs en luxe: ex-PVV'er Heemels hoort straf

Michael Heemels in het beklaagdenbankje in de rechtbank in Maastricht © ANP
Cocaïne kopen in de parkeergarage van het Tweede Kamergebouw en luxe leven met de pinpas van de PVV in de hand. Ex-PVV'er Michael Heemels hoort dinsdag welke straf hij daarvoor krijgt.
Heemels wordt verdacht van het verduisteren van bijna twee ton uit de partijkas.

Drank en drugs
Het geld gebruikte hij tussen 2012 en 2016 om zijn drank- en drugsverslaving te betalen. Ook leidde hij een luxe leven met het geld van de partij. Hij kocht dure spullen en gaf geld uit aan kaartjes voor onder meer een concert van Madonna.

Celstraf
Als het aan justitie ligt verdwijnt Heemels voor 22 maanden achter de tralies. Ook moet hij 185.000 euro terugbetalen aan de PVV. Een forse eis, zo vindt Heemels zelf. Of de rechter erin mee gaat wordt dinsdag om 13.30 uur duidelijk. Dan doet de rechtbank in Maastricht uitspraak.

Eis: 22 maanden cel voor

ex-PVV'er Heemels
Heemels fraudeerde in de tijd dat hij fractievoorzitter was van de PVV in Limburg. Ook was hij tijdens zijn drank- en drugsverslaving woordvoerder van Geert Wilders.

Emotioneel

Heemels reageerde emotioneel toen hij twee weken geleden de strafeis hoorde. "Dan stort je wereld wel heel even in. Het was een eis die ik niet had verwacht. Dat is echt schrikken. Als ik straks de gevangenis in moet blijft mijn wereld stilstaan."

Bekijk op L1.nl: