'Burenruzie' Penny schiet vol bij RTL Boulevard

© Screenshot RTL Boulevard
Op bezoek bij RTL Boulevard heeft Penny Lebski haar tranen amper kunnen bedwingen, toen haar gevraagd werd naar de veelbesproken uitzending van de Rijdende Rechter.
Penny werd gevraagd naar de vele nare reacties op social media, waarbij mensen zich vooral richtten op haar zware stem.Tuinbeelden geklauwd

Haar man Ron mocht, gehuld in kekke kersttrui, presentator Peter van der Vorst nogmaals uitleggen waardoor de burenruzie nou precies was ontstaan. "Nou, er waren dus tuinbeelden geklauwd...", begon de Brunssumer zijn verhaal. Daarop corrigeerde zijn vrouw hem. "Gestolen, niet geklauwd."


Zware stem

Van der Vorst besprak ook het pijnlijke onderwerp: de zware stem van Penny. Mensen lieten zich op social media ontvallen dat haar stem toch deed vermoeden dat ze als man geboren is. "Maar deze mensen 'kunnen' haar helemaal niet", verdedigt Ron haar in onvervalst Limburgs. "Ik ben gewoon een vrouw met een zware stem", vulde Penny aan.


Spraakmakend

Waar de presentator de uitzending 'spraakmakend' noemde, kraakte tafelgast Peter R. de Vries wat kritische noten. "Wat is hier nu spraakmakend aan? Er kijken altijd 1,3 miljoen mensen naar dit programma, nu ook. Ik vraag me echt af waarom deze mensen hier zijn. Wat is de ophef?"


Eten koud

De Vries vroeg Ron ook waarom ze aan het programma mee hebben gedaan. "Nou, op een gegeven moment schreeuwde de buurman dat hij de politie op me af zou sturen. Ik zat te eten. Hij bleef maar bezig. Toen ben ik opgestaan en heb ik gezegd: 'Wie denk je wel dat je bent? Ik stuur de rijdende rechter op je af!' En toen was mijn eten koud."


De buren waarmee de Lebski's ruzieden, wilden niet reageren bij RTL Boulevard.