De week in tweets: CDA in de prijzen en geen water in Weert

Drie Limburgse CDA’ers in de prijzen, geen water in Weert en de zaak rondom Jos van Rey. Het is weer vrijdag: tijd voor een nieuwe week in tweets.
Maar deze week begon met opnieuw een ongeluk met een vrachtwagen. Op de A76 bij Stein stond er maandagavond namelijk eentje in brand. De snelweg richting België was enige tijd afgesloten. Vrachtwagens zijn de laatste tijd vaker betrokken bij ongelukken op Limburgse wegen, dat viel ook Maurice op.

Naar de wc in Weert?

Zowel maandag als woensdag hadden inwoners van Weert last van een lek in de waterleiding. Maar ook mensen buiten de gemeente hopen dat de problemen snel worden opgelost. "Als ik volgend weekend er ga shoppen zou ik inderdaad graag zonder problemen daar naar de wc kunnen", liet @MaximeTeam via Twitter weten.

CDA'ers in de prijzen

Het was een goede week voor het CDA in Limburg. Maandagmiddag kreeg Ria Oomen, voormalig Europarlementariër en Tweede Kamerlid, de Provinciale Erepenning uit handen van gouverneur Theo Bovens. De CDA-politica uit Echt ontving de onderscheiding onder meer vanwege haar inzet voor grensarbeid.
Anne Thielen laat weten: "Van harte gefeliciteerd @RiaOomenRuijten 100% verdiend!" Ook Max Ruiters feliciteert Oomen: "Meer dan verdiend! Proficiat."

Beste Bestuurder

Naast Ria Oomen kreeg ook de burgemeester van Beesel goed nieuws. Maandag werd Petra Dassen (CDA) uitgeroepen tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente, een gemeente met minder dan 30.000 inwoners. Op Twitter wordt de burgemeester door veel mensen gefeliciteerd, zo ook door Frans Wilms: "@petra_dassen Van harte proficiat, zeer verdiend!"

Speciale laatste werkdag

En dan CDA'er Peter Cammaert. De burgemeester van Roermond is op zijn laatste werkdag als burgemeester benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gouverneur Theo Bovens speldde hem donderdag het lintje op.
Niemand minder dan collega Petra Dassen was ook aanwezig.

Tot slot Jos van Rey

Afgelopen dinsdag en woensdag was het proces tegen Jos van Rey in Rotterdam. De oud-wethouder van Roermond wordt van corruptie verdacht, maar zelf was hij niet aanwezig. Na een regiezitting van twee dagen is er nog niet iets uitgekomen, de verdediging van Van Rey wil nog tientallen mensen horen voordat de zaak echt wordt behandeld.
Paul van Buuren zegt: "Ik vind wel dat VVD-stemmers zich moeten verontschuldigen voor Jos van Rey. En met terugwerkende kracht voor Geert Wilders. En distantieren."

Opmerkelijke lijstduwer

Maar er was meer. Dinsdag maakte de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen bekend. Opmerkelijk: Jos van Rey staat op de lijst als lijstduwer. Volgens Dokterspin vist de LVR in dezelfde vijver als de PVV en zal Van Rey buiten Roermond weinig steun krijgen.
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer wijst Van Rey op een nog openstaande vacature:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!