Kempenbloei Achel wereldkampioen bij de fanfares

Juichende muzikanten van Fanfare Kempenbloei Achel. © L1
De Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit het Belgisch-Limburgse Achel is op het WMC in Kerkrade wereldkampioen geworden in de concertdivisie fanfare.
Kempenboei, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans, kreeg van de jury een monsterscore van 97.70 punten.

Concurrenten

Die uitslag werd twee weken geleden al behaald. Zaterdagavond speelden de laatste twee concurrenten van Kempenbloei, het Gelders Fanfare Orkest en Fanfare St. Caecilia Schimmert onder leiding van Frenk Rouschop. Die wisten Kempenbloei in puntenaantal niet te overtreffen.
Het Gelders Fanfare Orkest, dat hulp kreeg van sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg kreeg 95.85 punten en Schimmert, met een hoofdrol voor zangeres Suzan Seegers uit Melick, haalde een derde plaats met 95.80 punten.

Slotdag

Zondag is de slotdag van het het 18de Wereld Muziek Concours Kerkrade. Dan wordt bekend wie er wereldkampioen wordt bij de harmonieën. Uit Limburg zijn de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden (11:00 uur) en Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder (17:00 uur) aan de beurt.
L1 Radio zendt beide concerten live uit. Ook de concerten van het Italiaanse Rovereto (13:00 u), het Landesblasorchester Baden-Württemberg (14:30u) en Banda Sinfonica del CIM La Armonica de Bunol (18:30u) uit Spanje worden op de radio uitgezonden. Na afloop is de uitslag live op L1 Radio te horen. Volg het live.