Van Rey opnieuw voor rechter voor 'pluk-ze-zaak'

© Istock/L1
Jos van Rey moet begin juli voor de rechter komen voor een ontnemingszaak die het Openbaar Ministerie heeft aangespannen.
Dat meldt De Limburger dinsdagmorgen. Hoeveel geld justitie van Van Rey hoopt te plukken, is onbekend.

Terugbetalen

Het OM wil via de procedure Jos van Rey ertoe dwingen dat hij alles terugbetaalt wat hij via omkoping en witwassen verdiend heeft. Eind vorig jaar werd de Roermondse politicus in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf, en een verbod op een functie als wethouder of gedeputeerde van twee jaar. Hij werd schuldig bevonden aan omkoping, verkiezingsfraude, witwassen en het lekken van geheime informatie.

Geen bewijs

Alhoewel Van Rey nog in cassatie gaat, is het OM toch al een ontnemingsprocedure gestart. Tegen zijn partner in de corruptiezaak, de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, loopt geen zogenoemde 'pluk-ze-zaak.' Dat is volgens de krant omdat hij wel is veroordeeld, maar de rechter daarbij stelde dat er geen bewijs is dat Van Pol een tegenprestatie is verleend. Hij heeft volgens de uitspraak dus niks overgehouden aan alle deals met Van Rey, dus valt er ook niks af te nemen.
Van Pol werd bij het hof veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en een boete van 40.000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!