Gedupeerden lokten vermeende oplichter Stan T. in de val

© Istock
De van oplichting verdachte Stan T. is donderdag opgepakt, nadat hij eerder die dag in de val was gelokt door een aantal gedupeerden.
Het Openbaar Ministerie meldde dinsdag dat Stan T. vorig week donderdag in de boeien is geslagen omdat hij 'gesignaleerd stond voor een aantal internetoplichtingen'.

Cel

Hij zou al vaker mensen via websites hebben opgelicht. Zo bood hij onder meer niet-bestaande voetbalkaartjes aan. De rechter-commissaris heeft begin van deze week besloten dat de tiener veertien dagen vast moet blijven zitten.

Tatoeage

De jonge Vlodroppenaar had die donderdag een afspraak in Roermond. Hij zou hier bij iemand een tatoeage gaan zetten. Toen hij aankwam op Knevelsgraafstraat bleek hij in de val te zijn gelokt. Bij de woning werd hij opgewacht door een groep gedupeerden die een appeltje met hem had te schillen.

Verminkt

Hier kreeg hij een paar rake klappen. Zijn telefoon en materiaal om tatoeages mee te zetten, werden op brute wijze afgepakt. Dit omdat hij iemand had 'verminkt' met een tatoeage, zo blijkt uit een bericht op Facebook.
© Printscreen Facebook Kansenpareltjes

Bont en blauw

Bont en blauw is hij vervolgens naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van de beroving. Hier werd T. zelf in de boeien geslagen. "Waarom hij op dit moment is opgepakt, is mij de vraag", zegt advocate Gitte Stevens, die de belangen behartigt van de vermeende oplichter. Verder wil de raadsvrouw niks kwijt over de zaak. .

Beroep: oplichter

Sinds de tiener zijn telefoon kwijt is, worden er vanaf zijn nummer allerlei berichten gestuurd. Ook is zijn Facebookprofiel aangepast. Zo is het beroep op zijn pagina gewijzigd. Nu staat er groot 'oplichter'.
© Printscreen Facebook

Eigen veiligheid

Of de 19-jarige T. is opgepakt voor zijn eigen veiligheid wil het Openbaar Ministerie niet bevestigen. De tiener werd naar eigen zeggen achterna gezeten door mensen die hij eerder had opgelicht. Zo heeft hij al de nodige confrontaties gehad met zijn gedupeerden.

Politie

Begin juli moest de politie er nog aan te pas komen in Roermond. Hij zou hier het een en ander met zijn ex-vriendin uitpraten, maar ook hier werd hij opgewacht. Uiteindelijk wist de politie te voorkomen dat het uit de hand liep. Eerder werd hij ook al eens bij de lurven gegrepen door mensen in Maastricht die eigen rechter wilden spelen.

Fictieve namen

Voordat Stan T. in de boeien werd geslagen, heeft hij zich de laatste weken regelmatig bij de politie gemeld. In mails, die in het bezit zijn van 1Limburg, beklaagt hij zich over belagers die hem via social media lastigvallen en hem zwart maken. Hierbij gebruiken ze volgens T. fictieve namen.
Lees hier alles over de van oplichting verdachte Stan T.