Venlose verenigingen moeten nieuw onderkomen zoeken

Vijftig Venlose verenigingen met samen zo'n 1.500 leden moeten zelf op zoek gaan naar een nieuw onderkomen.
Dinsdag werd bekend dat zij definitief uit het Ald Weishoès moeten.

Ald Weishoès
Tot 31 december zitten de verenigingen, van de fanfare en de harmonie tot de jeugdcarnavalsvereniging en de biljartclub, in het Ald Weishoès in het centrum. Dat pand is dringend aan renovatie toe en daarom gaat woningstichting Antares het pand voor langere tijd sluiten. De verenigingen moeten daarom weg, zonder dat zeker is dat ze terug kunnen keren na de renovatie.

Museum van Bommel van Dam

De overkoepelende stichting wilde de verenigingen bij elkaar houden en zette daarom in op een verhuizing naar het leegstaande pand van Museum van Bommel van Dam.
De gemeente moet hiervoor groen licht geven, maar door de verkiezingen, de installatie van een nieuwe raad en het zomerreces, begint de tijd te dringen.
Late beslissing
Op zijn vroegst kan de Venlose gemeenteraad in oktober erover beslissen. Dat is volgens voorzitter René Ensink van de stichting te laat. "De verenigingen moeten een nieuwe plek hebben op 1 januari. Wij hebben alles geprobeerd, maar hier houdt het voorlopig op", zo laat hij weten.

Luister ook: Venlose verenigingen moeten op zoek naar nieuw onderdak
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!