Anderhalf jaar cel geëist voor misbruik militair

Archieffoto met militairen van de Luitenant Generaal Bestkazerne in Vredepeel © Ministerie van Defensie
Er is anderhalf jaar cel geëist tegen een militair die een vrouwelijke collega seksueel misbruikte op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.
Het misbruik vond in oktober vorig jaar plaats. Volgens het Openbaar Ministerie werd de vrouw door een collega misbruikt, terwijl twee collega's filmpjes en foto's maakten.

Kwalijke zaak
De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem boog zich maandagmiddag over de zaak. Volgens justitie is het misbruik bewezen. Ze noemt het een kwalijke zaak.

De 31-jarige vrouw en haar mannelijke collega belandden in oktober na een feestje bij elkaar in bed. Dit omdat de vrouw geen toegang zou hebben tot haar eigen slaapverblijf. Beide soldaten hadden alcohol gedronken.

Vrijspraak
De verdachte heeft toegegeven dat hij de seksuele handelingen heeft verricht, maar zegt dat het slachtoffer er in eerste instantie geen problemen mee had. Zijn advocaat geeft aan dat de vrouw 'actief handelde en niet sliep'. Volgens hem stopte zij pas toen ze doorhad dat ze werd gefilmd. Zij zou het verhaal verzonnen hebben, omdat zij toentertijd een vaste vriend had. De advocaat vraagt daarom om vrijspraak van zijn cliënt.