'Autobrand is gerichte actie tegen gemeentebestuur'

© WhatsApp 1Limburg
De burgemeester van Voerendaal houdt er rekening mee dat het in brand steken van de auto van een wethouder een gerichte actie was tegen het gemeentebestuur.
De auto van wethouder Patrick Leunissen ging afgelopen nacht in vlammen op. De wethouder en zijn vriendin bleven ongedeerd. Wel is er schade aan de auto en de woning van de wethouder.

Lees ook: Mini van wethouder Voerendaal in brand gestoken

Toevallig

"We hebben drie mogelijkheden", zegt burgemeester Houben. "Een auto vliegt spontaan in de fik, iemand steekt de auto in de fik, of iemand steekt de auto gericht in de fik. Hij stond al uren op de oprit dus optie één kan niet, een willekeurige auto kan ook niet want dat zou wel heel toevallig zijn, dus is de meest aannemelijke mogelijkheid optie drie."

Vermoedens

De burgemeester heeft wel vermoedens waar de brandstichting vandaan kan komen, maar die wil hij niet uitspreken. Wel weet hij zeker dat het geen gerichte actie is tegen de wethouder zelf. "Ik kan me niet voorstellen dat iemand het persoonlijk heeft gemunt op deze bijzonder aardige wethouder".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!