Jos Brech verbleef tussen yoga'ers

© Spaanse politie/ policia.es
De commune in de heuvels bij het Spaanse dorpje Castellterçol waar Jos Brech verbleef, werd onder meer gebruikt voor yoga-retraites.
Dit meldt het AD.

Volgens de krant sliep hij tot eind mei in een hangmat in de bossen van centraal Catalonïe. Daarna sloot hij zich aan bij de commune.

Binnenvallen

Jos Brech verbleef volgens het AD in een huis en hielp de Argentijnse beheerder van de commune met verschillende werkzaamheden. Volgens de beheerder belde de Spaanse politie hem zondagochtend over Brech. De beheerder lokte Brech met een smoes mee naar een open plek: ze zouden gaan houthakken buiten het kamp. Zo wilde de beheerder onrust binnen de commune voorkomen.

In de boeien geslagen

Volgens de krant werd de beheerder zelf ook kort in de boeien geslagen. Dat was ook te zien op beelden van de arrestatie die door de Spaanse politie zijn verspreid. De Nederlandse politie kon desgevraagd nog niet meer vertellen over wie op het moment van de arrestatie van Brech ook in de boeien werd geslagen.

'Goed met kinderen'

In de commune werd verbaasd gereageerd. "Jos deed hier heel veel werk. Wist alles van planten, zowel eetbaar als medicinaal. En hij kon goed met kinderen omgaan. Maar hij was wel een rare. Hij zei weinig. En wilde zich nooit in het dorp laten zien. Hij vertelde dat hij afscheid had genomen van de consumptiemaatschappij en al jaren over de wereld zwierf en in de bossen woonde", zegt een vrouw uit de commune tegen de krant.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!