Dievenbende heeft het gemunt op BMW's

© iStock
Binnen een week tijd zijn op verschillende plekken in Limburg BMW's gestolen.
Opvallend is dat de autodief of -dieven het gemunt hebben op een specifiek model: de 1-serie.

Gronsveld

In Meerssen is maandagnacht geprobeerd om een 1-serie te stelen aan de Somyasingel. In diezelfde nacht is er aan de Rijksweg in Gronsveld een zwarte 1-serie gestolen. En in Sint-Odiliënberg is in de nacht van dinsdag 30 mei op woensdag 31 mei eveneens een BMW gestolen.

Doelwit

De politie doet onderzoek naar de diefstallen en noemt de focus op BMW 1-series opvallend. Volgens hen zijn ook Range Rovers en oldtimers het doelwit van autodieven. De politie geeft als tip om te parkeren op een goed verlichte plek, in het zicht van buurtbewoners. Controleer altijd of de auto helemaal is afgesloten.

Lawaai

In Sint Odiliënberg is de auto van Geert-Jan van Helden gestolen. "We werden 's nachts wakker van lawaai op de oprit. Ik lag in bed met een gebroken enkel, dus mijn vriendin ging kijken. En voor haar ogen reed mijn BMW weg", vertelt Van Helden. "De auto van mijn vriendin stond achter mijn auto geparkeerd. Ze hadden een raampje ingeslagen, de handrem eraf gehaald en in de vrij gezet. Daarna hebben ze die auto van de oprit geduwd en zijn ze er met mijn BMW ervandoor gegaan."
Het valt Van Helden op dat er veel BMW 1-series worden gestolen. "Het is schijnbaar een populaire auto bij dieven, voor onderdelen. En het zijn snelle auto's, daar kan je snel mee wegkomen."