Werkstraf geëist tegen tractorbestuurder

© iStock
Tegen een agrariër uit Koningsbosch is tachtig uur werkstraf geëist voor zijn betrokkenheid bij een ongeluk met een groep wielrenners. Een van de fietsers kwam daarbij om het leven.
De boer (63) reed op 5 augustus 2015 met zijn tractor met daarachter twee aanhangers over de Bosserheideweg in Koningsbosch toen een groep wielrenners hem tegemoet kwam.

Ten val

Toen de fietsers hem passeerden kwam een wielrenner ten val waarna ook een tweede wielrenner viel. Die kwam met zijn lichaam tegen dan wel onder het wiel van de tweede aanhanger terecht en raakte zwaargewond. Hij overleed korte tijd later.

Smalle weg

Volgens het Openbaar Ministerie had de boer op de smalle weg met zijn voertuig volledig moeten stoppen om de groep fietsers te laten passeren. Door dat niet te doen ontstond er een gevaarlijke situatie waardoor het ongeluk kon gebeuren, stelde de Officier van Justitie. Behalve de werkstraf eiste hij dat de boer zes maanden lang geen voertuig mag besturen.

Tragisch ongeluk

De advocaat van de verdachte vond dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken en dat er bij het voorval sprake was van een tragisch ongeluk. Zijn cliënt trof geen blaam, zo betoogde hij. Dat stelde hij onder meer omdat de eerste vier fietsers van de groep probleemloos langs de tractor af waren gereden.

Den Bosch

Omdat het dodelijke slachtoffer een rechter was van de rechtbank Limburg, werd de zaak behandeld door de rechtbank in Den Bosch. Die doet over twee weken uitspraak.
In De Limburger van woensdag 25 januari een verslag van de rechtszaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!