Inspectie: 'Zorg aan Tharukshan Selvam schoot tekort'

Tharukshan Selvam. © L1/Grotius College
De zorg die verleend werd aan Tharukshan Selvam schoot tekort, zo concludeert Inspectie Jeugdzorg.
Volgens de inspectie werkten de betrokken instanties, de gemeente en de school onvoldoende met elkaar samen. De inspectie deed onderzoek naar de omstandigheden rondom de zelfdoding van de 15-jarige Tharukshan Selvam.

'Te weinig aandacht'

"Signalen die aanwezig waren, zijn niet bij elkaar gebracht en in samenhang geduid. Er was er te weinig aandacht voor de voorgeschiedenis en de migratieachtergrond van de jeugdige en diens gezin", zegt de inspectie.

Gepest

Tharukshan maakte begin dit jaar een eind aan zijn leven nadat hij gepest zou zijn op zijn middelbare school. Vanaf 2015 gaat Tharukshan naar het Grotius College in Heerlen. Hij is dan al zo’n vijf jaar in Nederland. Tharukshan is het jongste kind van de Sri Lankaanse familie Selvam, die vanwege een burgeroorlog asiel krijgt en naar Nederland komt. Volgens zijn familie was hij vooral online het mikpunt van pesterijen, waarschijnlijk van medescholieren. Op de laatste dag van de kerstvakantie besluit de 15-jarige uit het leven te stappen.

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er geen contact met instanties, zo concludeert de Inspectie: "Betrokken professionals hebben niet met elkaar afgesproken wie betrokken bleef gedurende de vakantieperiode, en ook gedurende deze periode een vinger aan de pols hield in het belang van de veiligheid van de jeugdige. "

Onderzoek

De gemeente Heerlen en de scholenkoepel LVO Parkstad, waaronder de school van Tharukshan valt, hebben de Inspectie Jeugdzorg gevraagd onderzoek te doen naar de dood van de scholier.
De gemeente Heerlen houdt om 16:00 uur een persconferentie. Deze is live te volgen via 1Limburg.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!