'Nederland moet ook Duitse diploma's erkennen'

© iStock
Duitsland moet niet alleen Nederlandse mbo-diploma's gaan erkennen, maar ook andersom. Diploma's van het vergelijkbare Duitse Berufskolleg moeten ook in Nederland gaan gelden.
Daarvoor pleiten D66 en CDA in het Limburgs Parlement voor.

Coalitieakkoord

In schriftelijke vragen verwijzen zij naar het coalitieakkoord van de nieuwe regering in Noordrijn-Westfalen. Daarin staat dat zij Nederlandse mbo-diploma's wil erkennen, omdat dat werken over de grens veel gemakkelijker maakt.

Inzet

Het provinciebestuur moet zich ervoor inzetten dat dat ook wederzijds gebeurt, zo vinden D66-fractievoorzitter Leon Vaessen en CDA-Statenlid Josephine Dols. Verder willen zij dat het provinciebestuur zich sterk maakt voor grensoverschrijdende opleidingen van hogescholen in Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Lees ook: Duitse deelstaat wil Nederlandse mbo-diploma's erkennen

Euregio-scholen

Ook moeten er nieuwe kansen voor meer Euregio-scholen worden gegrepen, aldus de twee Statenleden. Dat is namelijk ook beleid van de nieuwe deelstaat-regering. Een Euregio-school is een school die onderwijs in een buurtaal combineert met uitwisseling van leerlingen met een school over de grens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!